top of page
חיפוש

10 טיפים מטעינים להתמודדות משפחתית עם הקורונה

תמונת הסופר/ת: סיגל אלבזסיגל אלבז

בימים שבהם החדשות על התפשטות וירוס הקורונה מלחיצות ומרוקנות לנו את הסוללה (במיוחד אם יש צורך לשהות בבידוד) חשוב שנזכור להטעין את הסוללות של עצמנו ושל הסובבים אותנו.


אז הנה כמה טיפים שתוכלו לאמץ לעצמכם ולהציע גם לילדיכם:


1. מקפידים לשלב בכל יום פעילויות מטעינות שאנחנו אוהבים - הקורונה יוצרת לנו שינויים בשיגרה, אירועים מתבטלים, יש פחות תנועה של לקוחות בעסקים, אנשים בבידוד או סתם פשוט לא יוצאים... זה בדיוק הזמן ליהנות ממה שעושה לנו טוב!

אז מה הכיף שלכם? ספורט, יצירה, צפיה בסדרת טלביזיה אהובה? זה הזמן לפרגן לעצמנו. כמובן שבודקים גם עם הילדים אם הם רוצים להצטרף אלינו ומאפשרים להם לעסוק בדברים שמטענים אותם.


2. מנצלים את הזמן לחיזוק הקשרים המשפחתיים ונהנים מההזדמנויות שהקורונה יוצרת לנו לשיחות מלב אל לב , למשחקים, סיפורים ומההזדמנות לעשות בבית יחד פרוייקטים משותפים שלא הגענו אליהם ( סידור אלבומים, ארגון המשחקים, מיון בגדים). זה הזמן להתנתק קצת מהמסכים.


3. מאמצים מחשבות חיוביות, שומרים על אופטימיות וזוכרים שמדובר במצב זמני גם אם לא ידוע כמה זמן זה ייקח. חשוב לא לשדר לחץ והיסטריה (למרות שזה מה שהתקשורת עושה), זה לא תורם לכלום ורק מעורר חרדה . נסו להתרכז בדברים החיוביים וזכרו שהמטרה שלנו כהורים היא להקליל עבור ילדנו את האוירה. נסו לעשות עם הילדים תרגיל בחשיבה חיובית ובקשו מכל אחד להשלים את המשפט " איזה כיף לי שהקורונה ... " בדקו יחד איתם מה יכולים להיות הרווחים שלהם מהמצב.


4. סבלנות היא שם המשחק! מתרכזים בכוחות שלנו ומאמינים ביכולת שלנו להתמודד עם המצב. מזכירים לעצמנו שעברנו כבר תקופות קשות ויצאנו מהן מחוזקים. אין לנו אפשרות להשפיע על המצב, אבל יש לנו אפשרות לבחור איך המצב משפיע על הסוללה שלנו ועד כמה אנחנו נותנים לזה לרוקן אותנו.


5. מגלים גמישות ויצירתיות ומנסים להוציא את הטוב מהמצב- לא עושים עניין משינויים בתכניות, זורמים עם האילוצים ומקבלים אותם בהבנה. זו ההזדמנות שלנו להדגים לילדים שלנו מהי גמישות מחשבתית ואיך היא משפיעה על ההרגשה שלנו. במקום להתעצבן ולכעוס על כך שהתבטלו התכניות, חישבו על חלופה מטעינה - אי אפשר לצאת מהבית לסרט? אז נארגן לנו הקרנה חגיגית בבית! עם שמיכות, פופקורן ופינוקים על הספה.

אי אפשר ללכת למסעדה? נארגן לנו מסעדה בבית. נכין עם הילדים תפריטים, נערוך שולחן, נבחר שף ומלצרים.


6. מדברים על הדברים - כשיש אוירה של שיתוף ופתיחות יותר קל להתמודד, אנחנו לא מרגישים לבד. חשוב לבדוק עם הילדים מה הם יודעים על הקורונה ולדייק להם את מידע. ילדים הרבה פעמים ניזונים מחלקי מידע שהם נחשפים אליהם דרך התקשורת והתמונה שהם יוצרים לעצמם בראש הרבה יותר מפחידה מהמציאות. ואחרי שנתנו להם את המידע חשוב לאפשר להם לשתף ודבר על החששות, התסכולים, הפחדים, להזמין אותם לשתף בשאלות שאולי מעסיקות אותם ("אפשר למות מזה? מתי אני אוכל לפגוש חברים? אולי גם אני נדבקתי?"...) והכי חשוב לתת להם תשובות מרגיעות ואופטימיות.


7. משתפים אחרים במה שאנחנו מרגישים- בדקו עם הילדים את מצב הסוללה היומי שלהם, מה הטעין או רוקן אותם? מה יכול להטעין אותם? שתפו אותם ברגשות שלכם, הסבירו להם שכשאנחנו משתפים במה שאנחנו מרגישים אנחנו לא נשארים לבד עם הדברים וככה אפשר לעזור לנו.


8.לא שוכחים להטעין אחרים- בזמני לחץ ומשבר חשוב יותר מתמיד לגלות התחשבות, לקחת אחריות, לעזור, להיות קשובים לרגשות ולצרכים. עודדו את הילדים לנסות ולהטעין סוללות של אחרים והזכירו להם שכשאנחנו מטעינים אחרים, גם אנחנו נטענים!


9. מאמצים טקסים ואתגרים חדשים שמכניסים אנרגיות טובות למשפחה למשל: פותחים כל בוקר במילים של אהבה או במחמאה לכל אחד מבני המשפחה, עושים תחרות הטענה יומית ובודקים מי הטעין הכי הרבה סוללות במשפחה, סוגרים את היום באמירת תודה לבני המשפחה על הדברים הקטנים שעשו למעננו במשך היום.


10. זוכרים שעם הקורונה או בלעדיה, הטענת סוללות זו דרך חיים שתמיד עושה את הדברים הרבה יותר נעימים!

אז שיהיה לכולנו בהטענה ובבריאות איתנה!
 
 
 

Commentaires


bottom of page